Grappige uitspraken van de kinderen:

  

 

 • Tijdens de kring gaat het over kinderbedtijd. De kinderen vragen zich af waarom juf Marion wel langer op mag blijven, want zij is toch ook een kind van haar papa en mama? Sander B. weet hoe het komt; de juf is nl. een volwassen kind!  
 • Eén van de kinderen vertelt dat zijn mama het bij de verkiezingen wel heel goed geraden had. Zij had nl op de GGD gestemd, en die hadden nog gewonnen ook...
 • Juf Marion ziet dat Aaron onder de tafel zit en vraagt aan hem wat hij daar doet. Aaron vertelt dat hij voor Beau stiften op raapt die gevallen waren. Juf Marion vraagt of dat echt waar is en krijgt als antwoord van Aaron terwijl hij naar zijn wangen wijst: "Zie je brokken dan?" De juf vraagt wat hij daar mee bedoelt. "Van jokken krijg je toch brokken", zegt Aaron. "Dus als je geen brokken ziet, dan ben ik ook niet aan het jokken". Beau bevestigde dat Aaron inderdaad zijn stiften op raapte. Lief hoor, Aaron!
 • De moeder van Hidde de K. is in verwachting. Hidde vertelt in de kring dat ze thuis een foto van het babietje op de kast hebben staan. De andere kinderen vragen aan Hidde hoe ze aan die foto komen. "Die foto hebben ze uit mama's buik gehaald" antwoordt Hidde.
 • Tijdens het kringgesprek vertelt Dimitri over de logeerpartij van Lex de Leeuw bij hem in het weekend. Hij vertelt dat Anouk op zaterdag op kwam passen, omdat papa en mama moesten werken. Juf Marion zegt: "Maar jouw mama is toch ook juf, moet ze dan op zaterdag werken?" "Mijn mama is een nepjuf",  antwoordt Dimitri. "Een nepjuf?" vraagt juf Marion en ze vraagt wat Dimitri daar mee bedoelt. Nou zegt Dimitri, "mijn mama speelt wel voor juffrouw, maar ze is niet echt een juf want ze heet geen Marion, maar Diana!"
 • Tijdens het kringgesprek vertellen een paar kinderen die een broertje of zusje in groep 4 hebben, dat die kinderen op school mogen logeren, omdat de juf van groep 4 jarig is. Dat lijkt de kinderen wel een leuk idee en ze vragen aan juf Marion of zij dat ook mogen als juf Marion jarig is. Juf Marion zegt dat het nog lang duurt voordat ze jarig is en dat ze tegen die tijd wel kijken hoe ze dat gaan vieren. Ze voegt er nog aan toe dat de kinderen in ieder geval als ze in groep 8 zitten mogen logeren tijdens het schoolkamp wat ze dan hebben. Dat duurt nog lang zegt Floor, dan heb ik zelfs al een pinpas!
 • Dimitri bekijkt thuis de website van de klas. Op een gegeven moment komt hij op de pagina waar filmpjes op staan van de viering. Verrast roept Dimitri dat hij juf Marion met haar gitaar op de computer ziet en hij begint spontaan naar haar te zwaaien. Dimitri wordt echter hevig teleur gesteld, want de juf zwaait niet eens terug naar hem! Dimitri is nu toch wel een beetje boos op juf Marion.
 • Op donderdagmiddag gaan we altijd in het lokaal van groep 5 met het active board werken i.v.m. de Engelse les. Tevens bekijken we dan altijd het verhaal van de logeerpartij van Lex de Leeuw van het afgelopen weekend. Zo ook vandaag. De kinderen vragen aan juf Marion bij wie Lex ook al weer geweest was. De juf spoort de kinderen aan, zelf even goed na te denken..."Bij Kiki", zegt één van de kinderen. "Nee", zegt de juf. "Lex gaat vandaag pas met Kiki mee, dus dat verhaal kan er nog niet op staan. Ik weet natuurlijk niet van te voren wat er gaat gebeuren." "Nee", zegt Anne. "Dan zou je wel een heel slim hoofdje hebben!"
 • De start voor de voorbereidingen voor de carnavalsoptocht is gemaakt. Vijf kinderen hebben al geholpen om met papier maché de eerste laag van de prullenmand te maken. De kinderen vragen, of er morgen weer andere kinderen mogen helpen. Juf Marion zegt dat er morgen niet voor carnaval gewerkt gaat worden, omdat we dan een klein feestje gaan vieren. Oh ja, zegt Floor, nu weet ik het weer, want dan ben jij toch 60 jaar juffrouw! (Het feestje is ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum van juf Esther en juf Marion)
 • Tijdens het kringgesprek hebben de kinderen het over zwemles. Er wordt vooral besproken hoe ver iedereen al is en wie er al bijna diploma mogen zwemmen. Op de vraag van juf Marion waarom het belangrijk is dat je je zwemdiploma haalt antwoorden de kinderen dat je anders kunt verdrinken als je in het water valt. Hidde v. S. zegt dat hij ook wel eens een ander woord heeft gehoord voor verdrinken...dat was toch verzuigen?
 • Wanneer de kinderen 's morgens de klas binnen komen zien ze een grote vorm van een nar die gemaakt is van kippengaas. Dit als voorbereiding op de komende carnavalsoptocht. Jasmijn weet wel wat er de bedoeling van is..."Daar gaan we straks papier haché omdoen", legt Jasmijn haar moeder uit.
 • Voordat we buiten gaan spelen moet iedereen zorgen dat zijn jas goed dicht is. Ook moet iedereen zijn shawl om, muts op en wanten of handschoenen aan. Juf Marion legt uit dat dit moet, omdat het buiten heel erg koud is. Als we buiten zijn komt Pieter bij de juf lopen. Hij vindt het maar niks dat hij persé zijn muts op moet. Juf Marion vraagt waarom hij dat niet fijn vindt. "Omdat ik dan steeds een krab krijg.", antwoordt Pieter. Op de vraag van de juf wat hij daar mee bedoelt, krabt Pieter op zijn hoofd. Blijkbaar gaat zijn hoofd jeuken door het dragen van een muts... 
 • Tijdens het kringgesprek vertelt Vin dat hij bij opa en oma mocht logeren. Samen met opa en oma heeft hij in het fotoboek gekeken waar ook foto's instonden van opa en oma toen ze de kerstman tegen kwamen in Finland. Volgens Vin woont de kerstman daar. Hidde vraagt of er dan een land bestaat dat Vinland heet. Meteen op deze vraag reageert Lukas met de opmerking: "Wonen daar dan allemaal Vin's?"
 • Morgen komt Sinterklaas op school en heel veel kinderen willen graag naast hem zitten. Juf Marion zegt dat het het eerlijkste is als ze gaan loten. Lukas stelt voor om te loten met de "zilvervisjes". Hoe werkt dat dan? vraagt de juf. Lukas legt uit dat je dan de kleur moet raden die de juf in haar handen heeft. Juf Marion vraagt of hij ze dan even voor haar wil pakken, want zij weet niet zo goed wat Lukas bedoelt. Lukas loopt naar de kast en komt terug met het bakje gekleurde fishes.
 • Wanneer 's morgens één van de kinderen niet op school is en we weten nog niet wat daar de reden van is, zoekt juf Marion op de computer op of dit kind is ziek gemeld. Anne snapt het toch niet zo goed. Want hoe kan de computer nu weten welke kinderen er ziek zijn?
 • Tijdens het fruit eten vraagt Anne aan juf Marion, wat voor soort appel ze heeft. Juf Marion bekijkt de appel en zegt: "ik twijfel..." Meteen daarop antwoordt Hidde: "is mijn appel dan ook een twijfel?"
 • Tijdens het werken is een groepje kinderen een zwarte Piet aan het knippen en plakken. Lukas heeft op de muts van zijn zwarte Piet een gouden kruis geplakt. Juf Marion zegt dat ze de muts van zijn Piet bijna net zo mooi vindt als de mijter van Sinterklaas en dat die er ook best een beetje op lijkt. Maar dit is geen mijter zegt Lukas, dit is een speciale muts voor de dooppiet. Juf Marion heeft nog nooit eerder van de dooppiet gehoord en vraagt aan Lukas wat die moet doen. De dooppiet moet alle baby zwarte Pietjes dopen met water op hun hoofd, legt Lukas juf Marion en de andere kinderen van zijn groepje uit.
 • Tijdens de eerste Engelse les stelt handpop Tom zich aan alle kinderen voor: "Hello, my name is Tom". De kinderen stellen zich ook voor aan Tom. Tom vraagt juf Marion steeds om hulp als één van de kinderen hem nog niet zo goed begrijpt. Op een gegeven moment zeggen de kinderen tegen juf Marion: "Ik denk dat Tom jou wel mist". Juf Marion vraagt waarom ze dat denken. De kinderen horen Tom steeds mis Marion zeggen en daarom denken ze het. (Tom sprak juf Marion natuurlijk aan met miss Marion)
 • Juf Marion vertelt tegen de kinderen dat ze gisterenavond de foto's van het kabouterpad op de website heeft gezet, maar de kinderen zeggen dat ze er nog niet op stonden toen zij gekeken hebben. "Dat klopt zegt de juf, want ik was er om kwart over 9 pas mee klaar en toen lagen jullie al lang in bed." "Mag jij dan wel zo lang opblijven?" vraagt Floor.
 • Lukas vertelt dat hij vroeger een hond had, die nu dood is. De hond was blind. Kian hoort dit en vraagt aan Lukas: "Had jullie hond dan misschien teveel televisie gekeken?"
 • Na het zingen van het afscheidslied zegt juf Marion tegen de kinderen dat als ze morgen terug op school komen, ze dan Beau z'n verjaardag gaan vieren. Floor komt toch nog even terug de klas in en vraagt aan de juf of het morgen geen leuk feestje gaat worden. "Natuurlijk wel", zegt juf Marion en ze vraagt aan Floor, waarom zij dacht dat dat niet zo was. "Nou, zegt Floor, jij zei toch dat het een boze verjaardag wordt." (In plaats van Beau z'n verjaardag verstond Floor, boze verjaardag)
 • Tijdens het verjaardagsfeest van Janieke vraagt juf Marion aan Janieke wat het volgende is wat ze gaan doen. Er zijn al heel veel verjaardagsliedjes gezongen, Janieke heeft al een cadeautje uit de schatkist mogen kiezen en ook al een kaart gekregen. Janieke geeft aan dat ze nu mag trakteren. Floor vult haar aan door te zeggen dat de andere kinderen haar dan mogen feliciteren tijdens de "gesprektie". (receptie)
 • Na schooltijd gaat juf Marion met Lukas mee op huisbezoek. Hij laat haar ook de mooie tuin zien, waar een hele grote trampoline in staat. Juf Marion zegt dat ze hem prachtig vindt. "Je mag er ook wel op hoor", zegt Lukas. "Als je tenminste niet verliefd bent." De juf vraagt waarom je er dan niet op mag. "Nou kijk, zegt Lukas, heb je hier op de rand van de trampoline die sticker met dat hart erop gezien? Daar staat een streep door, daarom mag je er niet op als je verliefd bent". (de sticker is een waarschuwing om niet met hartklachten op de trampoline te gaan)
 • Tijdens een kringleergesprek over het eigen lichaam bekijken de kinderen samen met juf Marion aan de hand van een poster welke lichaamsdelen iedereen heeft. De kinderen mogen ook lichaamsdelen opnoemen die ze niet op de poster zien. Ook de juf heeft nog een moeilijke opdracht. Ze wijst naar haar kuiten en vraagt aan de kinderen of ze weten hoe die genoemd worden. Niemand weet het. "Dat zijn je kuiten" zegt juf Marion, waarop Anne antwoordt: "Oh, ik dacht dat het vet was!"
 • Vlak voor de zomervakantie heeft Lukas gehoord dat zijn buurjongetje Hidde in het nieuwe schooljaar ook bij ons in de groep komt. We gaan nu al weer bijna twee weken naar school en Lukas wil nu wel eens weten wanneer Hidde komt. Hij vraagt aan juf Marion: "Wanneer komt mijn kleine buurtje nou eigenlijk bij ons in de klas?"
 • Na het overblijven komen de kinderen weer terug in de klas. Raul vertelt aan juf Marion dat ze met een paar kinderen buiten een zieke rups hadden gevonden. Maar gelukkig hebben ze de rups ook weer beter kunnen maken. Met dingen die ze buiten gevonden hadden, hebben ze nl een "marsepein" (medicijn) voor hem gemaakt. Want als kinderen ziek zijn, krijgen ze dat ook altijd van de dokter, vertelt Raul.
 • Na het buiten spelen, hebben een paar kinderen zoveel zand in hun kleren, dat de stoel waarop ze zitten helemaal vol met zand ligt. Juf Marion vraagt of ze de volgende keer voordat ze in de klas komen, eerst hun kleren af willen kloppen. Ja zegt Iris, anders hebben we hier in de klas geen vloerbedekking meer, maar zandbedekking.
 • Tijdens het kringgesprek vertelt Kiki dat ze in de vakantie bij Janieke mocht logeren en dat ze daar ook mee gegeten heeft. Ze weet niet meer wát ze gegeten hadden. Gelukkig weet Janieke het nog wel...Het waren "pantoffeltjes" met suiker. (poffertjes)

terug naar boven

Stealth Lite - gratis teller voor uw website


Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK